Plum Dumpling / Knedle sa sljivama / Knedle met pruim is een heel bijzondere specialiteit. 'k Weet niet waaruit het oorspronkelijk komt (sommige mensen zeggen dat het uit voormalige Tsjechoslowakije komt ), maar Knedle zijn vooral voor Servie, Croatie, Poland... kenmerkend.
Ik heerinner me niet of ik oooit in mijn leven Knedle met pruim heb gegeten, maar ik denk dat eergisteren was de eerste keer. De smaak was toch een beetje bekend, moet ik zeggen. Dus een vriendin vermelde dat ze graag Knedle eet en dat ze weet hoe Knedle te maken, en iedereen is geestdriftig als het over Knedle gaat. Ik was heel benieuwd. We beslisten Knedle te maken. Eigenlijk hielp ik een beetje maar het hele proces is helemaal niet eenvoudig! Integendeel. Het duurde precies 3 uur! Vanaf het moment dat we aardappels in de water hebben gestopt tot het moment toen we begonnen te eten. Heel lang proces en tamelijk ingewikkeld. Maar als je in de gezelschap Knedle maakt dan is het niet zo erg. En als de resultaat krijg je de beste snoep ter wereld! Daarom is het helemaal moeite waard.
Jullie kunnen overal de recept voor deze lekkerste snoep vinden. Maar 'k ben ook zeker dat je moeders of oma's weten hoe Knedle te maken.
Smakkelijk!
Нема коментара:
Постави коментар