skip to main |
skip to sidebar
* De droom van de nieuwe generatie: een wereld van eenheid zonder geweld, een wereld van vriendschap en het opheffen van alle landgrenzen (eind jaren 60)
* Het nummer (liedje): All you need is love (1967)- Beatles, werd het volkslied van de subcultuur van de jaren 60. Ht optimistische geloof in de kracht van de liefde om de wereld te kunnen veranderen
* De term consuptiemaatschappij werd in de jaren 60 populair
De positieve kanten zijn
-Het taboe op seksualiteit is grotendeels verdwenen
-Grotre sociale doorstroming
De negatieve gevolgen zijn
-agressie
-onverschilligheid
-bureaucreatie
-misdaad
*De kreten van de jaren 60
-Weg met gezag en autoriteit!
-Terug naar de natuur!
-Iedereen is gelijk!
-Beter langharig dan kortzichtig!
Al met al zijn ze geslaagd in de opzet verandering in de maatschappij.
Ik ben in de verkeerde tijd geboren...
Eidenlijk zijn we af met de jaren 50. Vijftigers waren min of meer vermoeind, onbegrijpelijk en heel ingewikkeld. Ze waren alles behalve interessant, tenminste voor mij. Ik kon met hun gedichten niet identificeren. In elke stroming was er iets boeiends of spannends maar bij de Vijftigers vond ik dat niet. Paul Snoek is einige met die ik akkoord ga. In de water voel ik me het best!
Gellukig komt nu een nieuwe deel van poezie- De jaren zestig. Ik weet natuurlijk niet wat die zal brengen, maar ik hoop iets origineels en dynamisch.
De jaren zestig waren namelijk heel opwindend met zoveel gebeurtenissen en veranderingen!
In Amerika rebeeleerde de jeugd tegen het gezeng en begon zich al flink te voeren. Dit verschijnsel kwam ook snel naar de Europa. In het begin van jaren zestig werd de jeugd steeds rustelozer en met de komst van The Beatles brak een nieuw tijdperk aan. De muziek zou een belangrijke bijdrage leveren aan de vernieuwingen en doorbrak zorgen op velerlei gebied.
Door het dragen van lang haar kwamen Beatles als een soort bevrij
ders. Naast de Beatles waren er natuurlijk ook de Rolling Stones en Elvis Presley.
De kleding veranderde van netjes in nonchalant en beatlekapsel was erg populair. Toen waren ook singeltjes, Ep-tjes genoemd.
Qua mode werd in 1957 in Saint Tropez de eerste bikini geshowd. De spijkerbroek, de minirok en de korte mini-jurkjes bepalen het modeblad van de jaren zestig. Twee top-modalen, allebei superslank waren Twiggy en Jean Schrimmpton.
Volgende keer meer over 60...
Kleren zijn een belangrijke deel van onze leven. Wie kiezen voorzichtig wat we zullen aantrekken.
Er is een sympatieke spreuk: De kleren maaken geen man, maar ik denk dat wel waar is. We kunnen een conclusie over iemand trekken als we zijn/haar stijl aankijken.Die indruk is misschien niet altijd correct maar enige beeld kunnen we wel krijgen.
Met kleren komen er ook reclamen. Tegenwoordig zijn we allemaal min of meer een beweegelijk reklame. Op onze tasje, gympjes, T-shirt-overal zijn logos van een bepaalde brand.
Ik wil over de T-shirt iets schrijven. Volgens mij zijn de sommige boodschappen op eeen T-shirt heel boeind! Op die kunnen allerlei dingen zijn. Er kan ook een foto van band, interessante tekeningen, print, een persoon of zoiets staan. Persoonlijk hield ik heel veel van de bands foto's op m'n shirt te hebben. Maar die fase is af voor mij.
Nu zijn populair verschillende boodschappen met foto's. Niet voor mij mar het kan wel een leuk idee zijn.
Dus, hoeveel aandacht wijdt je je aan dat wat op jouw T-shirt is? Of ben je soms niet er bewust van?
Vaak kunnen T-shirten een probleem veroorzaken. Denk maar aan Milorad Cavic, en nu het nieuwste nieuws: Sergej Trifunovic. Is het mogelijk dat Sergej wist niet wat op zijn T-shirt is? Natuurlijk niet. Het was een provocatie, en is het een schandaal. Hij hoeft die soort provocatie niet te doen, denk ik. De filmje "Montevido..." is uiteraard uitstekend!! Heel grappig, emotioneel en met een eenvoudige boodschap.
Volgende keer kijk twee maal wat op jouw T-shirt is. Niets is toevallig!